Gevelreiniging en impregneren van gevels

TKE is specialist in comfort. Daarom bieden we special services om uw woongenot nog verder te vergroten. Hierbij kunt u denken aan gevelreiniging en het impregneren van gevels.

Heeft u nog andere wensen en wilt u meer weten over onze special services? Wij helpen u graag verder.

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning. Dit kan worden gedaan door middel van drie verschillende methoden, afhankelijk van de schade aan uw gevel.

Reinigen met stoom

Stoomreinigen wordt vooral gebruikt bij lichte vervuiling zoals mos of klimop aan uw gevel. Bij deze methode wordt water verwarmd tot temperaturen boven de 100 graden en vervolgens met een hogedrukspuit tegen de muur aan gespoten.

Chemisch reinigen

Bij deze methode wordt er een chemisch middeltje op de gevel aangebracht waardoor het vuil wordt verwijderd. Deze manier is geschikt voor het verwijderen van vervuiling als verfresten of roet. Het chemische water wordt vervolgens gerecycled.

Stralen

Het stralen wordt gebruikt bij gevels met zware vervuiling. Bij deze methode wordt water met een mild straalmiddel gemengd en vervolgens op de wand aangebracht. Een veel gebruikt middel is zand.

Waarom is gevelreiniging en onderhoud nodig?

Naast dat het de uitstraling van uw woning of bedrijfspand verbetert draagt onderhoud aan uw gevel ook bij aan de levensduur van het gebouw. Laat uw gevelbekleding weer stralen. Schade aan uw gevel kan, indien er geen actie ondernomen wordt, resulteren in grote schade aan uw muur en binnen in het gebouw. De belangrijkste eigenschap van een buitengevel is dat het vochtwerend is. Als uw wand vochtdoorlatend is dan kan dat ook zorgen voor schade binnen uw gebouw, denk hierbij aan vochtplekken. Tot slot kan een gevelreiniging of gevelrenovatie de waarde van uw huis verhogen, het is dan in een betere staat.

Gevelrenovatie

Is uw gevel zodanig beschadigd dat reiniging geen oplossing meer is? Dan kunt u nog kiezen voor gevelrenovatie. Een gevelrenovatie wordt gedaan wanneer er schade is opgetreden aan de gevel, denk hierbij aan scheuren in de muur of voegen die het begeven. Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden aangezien renovatie duurder kan uitvallen als de wand ernstig beschadigd is. Wees er dus op tijd bij. Let bij gevelreiniging goed op de kwaliteit die het bedrijf levert, een renovatie van lage kwaliteit kan ervoor zorgen dat er op korte termijn weer renovatie is vereist.

Voegwerk

Voegen zijn de stukjes bindmiddel dat zich tussen de bakstenen in uw gevel bevinden. Er zijn meerdere mogelijkheden om het voegwerk aan uw gevel te laten herstellen of vervangen. De verschillende soorten voegen zijn:

• Knipvoeg
• Gesneden voeg
• Platvolvoeg
• Schaduwvoeg
• Bol geklopte voeg
• Verdiepte voeg
• Terug gehouden voeg

Gevel impregneren

Schimmel op uw gevel of vochtproblemen in huis doordat de gevel het huis niet beschermt tegen de hevige regenbuien. Logisch dat u dit zo snel mogelijk en op een makkelijke manier wilt voorkomen. Laat uw gevel impregneren en voorkom problemen.

Kosten gevel impregneren

De ene dag een regenbui en de dag erna gaat het ook nog eens vriezen. Allemaal niet bevorderlijk voor uw gevel. Door het impregneren van uw muur kan uw gevel hier beter tegen en zullen schimmel- en vochtproblemen verleden tijd zijn. Wilt u weten wat het u gaat kosten om uw gevel te impregneren? Neem contact met ons op voor advies of vraag vrijblijvend een offerte aan. Voordat u uw gevel laat impregneren, is het van belang dat eerst uw gevel wordt gereinigd, zodat er geen laag vuil tussen uw muur en de impregneerlaag zit. Niet alleen voor het impregneren van uw muur, maar ook voor het reinigen wordt aangeraden om een specialist in de arm te nemen.

Wat is impregneren?

Bij het impregneren van uw gevel wordt er een beschermlaag op uw gevel gespoten, waardoor uw gevel waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend wordt. Dit laagje zorgt er ook voor dat water niet meer in de gevel kan trekken. Hierdoor zal er geen vocht meer in uw woning komen vanaf buiten. Impregneermiddelen zijn verkrijgbaar op waterbasis. Daarnaast bestaat er nog impregneercrème, deze wordt aangebracht met een kwast en trekt iets dieper in de gevel dan vloeistof. Deze gebruik je bij oppervlaktes met veel kozijnen. Zijn er geen of amper kozijnen in het oppervlak? Kies dan voor impregneermiddel.

Voordelen van uw gevel impregneren

Naast dat uw gevel vuil- en waterafstotend wordt door het impregneren, heeft impregneren van uw gevel nog meer voordelen. Nadat u uw gevel heeft laten impregneren, is uw gevel ook brandwerend, de kans op vorstschade wordt verminderd, de muur blijft beter schoon en behoeft veel minder onderhoud. Ook wordt graffiti verwijderen veel gemakkelijker omdat het niet in de muur trekt.

Dak impregneren

Er zijn ook mogelijkheden om het dak te laten reinigen en impregneren. Het vocht niet meer via uw gevel naar binnen, maar via uw dak dus kan het verstandig zijn om naast uw gevel te impregneren ook uw dak onder handen te laten nemen. Zo weet u zeker dat vocht niet via buiten uw huis binnendringt en zijn schimmel- en vochtproblemen verleden tijd.