Spouwmuurisolatie: Hoog rendement dankzij spouwmuur isoleren!

Last van tocht? Veel te hoog energieverbruik? Overweeg spouwmuurisolatie. Een spouwmuur isoleren is relatief goedkoop, het rendement is hoog. Spouwisolatie verdient u terug in 3 tot 5 jaar.

Wat is nu de beste spouwmuurisolatie?

TKE dé isolatie specialist heeft verschillende soorten producten om de spouwmuren van uw woning te isoleren. De beste spouwisolatie bestaat namelijk niet, WEL de beste spouwisolatie voor UW woning. Wij vinden het belangrijk om te kijken naar de situatie van uw woning en het gevelwerk. Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact op voor een gratis isolatie advies.

Muurisolatie prijzen?

Wat kost spouwmuurisolatie? De prijs voor spouwmuurisolatie is vaak afhankelijk van o.a. de bereikbaarheid van uw gevel, de hoeveelheid metselwerk en de breedte van de spouw. Wij werken uitsluitend met de beste isolatiematerialen die beschikbaar zijn. Tegen over de spouwmuurisolatie kosten staat een zeer korte terugverdientijd! En .. comfort!

Benieuwd wat in uw geval de muurisolatie prijzen zijn? Neem gewoon eens contact op.

Hoe weet ik of mijn woning al geïsoleerd is?

Woningen die na 1980 gebouwd zijn hebben al tijdens de bouw spouwmuurisolatie gekregen. Heeft u een oudere woning? Of de spouwmuur al is geïsoleerd, is vrij eenvoudig te checken. Zitten er gevoegde gaatjes in het voegwerk van de gevel (ongeveer om de meter)? Dan is de spouw in het verleden geïsoleerd. Ziet u geen gevoegde boorgaten, dan is er geen spouwisolatie aanwezig.

Voelt u ondanks de spouwmuurisolatie toch een koude trek langs de muur? Laat de spouwmuurisolatie dan even checken. Spouwmuurisolatie uit de jaren ’80 kan toe zijn aan een upgrade.

Spouwmuurisolatie en subsidie

Op dit moment is er geen landelijke subsidie meer op het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Echter, diverse gemeenten verstrekken subsidie op o.a. spouwmuurisolatie. Het is voor u zeker de moeite waard hiernaar te informeren, dan scheelt vaak veel in de spouwisolatie kosten. Daarnaast kunt u profiteren van het lage BTW-tarief op de arbeid. Wat kost spouwmuurisolatie voor uw woning? Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact met ons op.

Na-isolatie van de spouwmuur: Wat is de gemiddelde jaarlijkse besparing?

Soort isolatie Spouwmuur Vloerisolatie Dakisolatie
Hoekwoning/twee-onder-een-kap € 550 € 190 € 600
Tussenwoning € 210 € 160 € 500
Vrijstaande woning € 800 € 330 € 1.000
Gemiddelde terugverdientijd 4 jaar 9 jaar 7 jaar

Heeft spouwmuurisolatie nadelen?

Heeft spouwmuurisolatie nadelen? Als u op internet kijkt gaan er veel verhalen over spouwmuurisolatie nadelen rond. In de praktijk valt dit erg mee:

Nadeel 1 Spouwmuurisolatie en vocht?

Een van de meest gevreesde spouwmuurisolatie nadelen zijn vochtproblemen. Vaak zijn dit de spouwmuurisolatie ervaringen uit het verleden. In het verleden (jaren ’70 en ’80) zijn er vochtproblemen ontstaan door spouwmuurisolatie. Dat lag aan de toenmalige methodes en materialen. Er was in die tijd nog geen regelgeving en controle op de isolatieproducten. Deze problemen zijn nu behoorlijk getackeld. Het isoleren van spouwmuren voorkomt in de praktijk juist veel vocht- en schimmelproblemen. De spouwmuurisolatie zorgt er voor dat de binnenmuur warmer wordt. Hierdoor vindt er minder condensatie plaats (vergelijk het maar met dubbel glas) en worden vochtproblemen in huis voorkomen. TKE dé isolatie specialisten werken met producten waarbij geen vochttransport plaatsvindt.

Nadeel 2 Hoge kosten spouwmuurisolatie?

De kosten voor spouwmuurisolatie vallen juist erg mee. Het is de goedkoopste isolatie van de buitenmuur. Na maximaal 5 jaar heeft u de spouwisolatie kosten zeker terug verdiend. Neem gewoon eens contact op over de muurisolatie prijzen!

Nadeel 3 Na spouw muurisolatie geen ventilatie meer in huis?

Het kan zijn dat de spouwmuur isolatie kieren dicht, waardoor eerder frisse lucht naar binnen kwam (en warme lucht ontsnapte). Er zijn veel betere manieren om uw huis te ventileren, zónder dat dit uw stookkosten omhoog jaagt.

Heeft u over andere spouwmuurisolatie nadelen gehoord?

We nemen uw zorgen over spouw isoleren graag weg. Sowieso krijgt u van ons eerlijk advies wanneer wij bij u langskomen om de situatie te bekijken en een prijsopgave voor spouw isolatie te maken.

Werkwijze isolatie spouwmuur

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen een holle ruimte. Deze holle ruimte in de gevel heet de spouw. Bij spouwmuurisolatie vullen we deze spouw met isolatiemateriaal.

 • De adviseur kijkt of de spouwmuur en de gevel geschikt is voor spouwmuurisolatie;
 • In de voegen (op de kruising van de stoot- en lintvoeg) worden gaten geboord in een speciaal patroon;
 • Het isolatiemateriaal wordt met apparatuur in de spouw aangebracht;
 • De gaatjes worden weer keurig op kleur dichtgemaakt;
 • Bij onvoldoende kruipruimte ventilatie, voorzien wij de kruipruimte van ventilatieroosters.

De bewoners vinden bij het aanbrengen van spouwmuur isolatie nagenoeg geen hinder. De spouwmuurisolatie is binnen 1 dag klaar!

Meer weten over onze spouwmuurisolatie methode?

HR++ PS Schuimparels

HR++Termoparels zijn geëxpandeerde bolletjes polystyreen, geschikt voor spouwmuurisolatie. Deze isolatieparels zijn vochtbestendig, ademend en waterdamp-open. Resultaat: een optimaal binnenklimaat. Tevens hebben wij op de termoparels en de lijm brandklasse 1, onze termoparels zijn vlamdovend.

Altijd een comfortabel en droog woonklimaat

HR++ Termoparels bestaan uit cellen van geëxpandeerd polystyreen (EPS). Omdat die cellen gesloten zijn, laten ze geen water of waterdamp door in de isolatieparels. Deze isolatieparels zijn vochtbestendig, maar zorgen ook voor een ademend binnenklimaat. De ruimte tussen de parels is groot genoeg voor regenwater, dat tot de spouw kan doordringen en van daar afgevoerd worden. Omgekeerd kan de waterdamp van binnen makkelijk naar buiten.

Uw spouwmuur met HR++ Termoparels

Vlak voor het inblazen besproeit ons isolatiebedrijf de isolatieparels lichtjes met latex (natuurrubber). De parels hechten zich zo aan elkaar vast, maar blijven wel flexibel. Op die manier blijft er ruimte over in de spouwmuur, zodat regenwater gemakkelijk kan wegvloeien. Nadat we de isolatieparels hebben aangebracht, heb je er geen werk meer aan: een spouwmuur die na-geïsoleerd is met HR++Termoparels is volledig onderhoudsvrij.

Hoogste isolatiewaarde bij spouwmuurisolatie

Al sinds 1976 is het Termoparel-systeem dé ideale methode om spouwmuren te isoleren. Dankzij een speciale grafietparel met een lambda-waarde van 0,0337 W/m.K. bereiken we met HR++ Termoparels de hoogste isolatiewaarde bij na-isolatie. Termokomfort levert ons de HR++ Termoparels en de lijm.

Isolatie in uw spouwmuur verwijderen?

Soms is het nodig spouwmuurisolatie te verwijderen. Dan gaat het om spouwmuurisolatie uit de jaren ’70 en ‘80. De isolatie – toen als goed beschouwd – is niet meer te vergelijken met huidige, doorontwikkelde spouwmuurisolatie. Heeft u ondanks de isolatie problemen met vocht of tocht? Dan kan de isolatie naar beneden gezakt of verpulverd zijn. Het is goed om deze spouwmuurisolatie eens na te laten kijken. Oude isolatie kunnen wij voor u verwijderen. In sommige gevallen is herstel van de oude spouwmuurisolatie een goede en betaalbare oplossing.

Voordelen

 • Uitstekend isolerend
 • Geen schimmelvorming
 • Eenvoudig te installeren
 • Waterdicht
 • Niet schadelijk voor gezondheid
 • Voordelig